lauantai 30. elokuuta 2014

Kööpenhamina

Viimeinen reissu tältä kesältä on takana. Neljä päivää Kööpenhaminassa, josta puolikas päivä Malmössä. Matkaan mahtui paljon pyöräilyä, maisemista nauttimista, kaupungissa elämistä ja muun muassa vierailu Tivoliin. Myös hyvien vaatebrändien omissa liikkeissä, joita ei yllätys yllätys Suomesta löydy kuten Samsøe Samsøe, Norse Projects ja Wood Wood, liikkeissä vierailtiin (tietysti).

Kööpenhaminassa hintataso on Suomea jonkin verran korkeammalla, joten sinne ei halvan tavaran perässä kannata lähteä ostoksille. Kuitenkin, siellä on useita mahtavia niin vaate- kuin design-merkkien liikkeitä, joita ei Suomesta löydy. Myös ihmiset tuntuivat olevan keskiverroin suomalaisia tyylikkäämpiä, tai kiinnostuneempia muodista, kuinka asian haluaa ilmaista.


Kaupunki on ihan mahtava kaupunki siinä mielessä, että missään muualla ei kyllä näe yhtä paljon pyöräileviä ihmisiä. Pyöräteitä on melkeinpä joka paikassa ja ne tuntuvat olevan usein leveämpiä kuin jalkakäytävät. Toivoisin Helsinkiinkin lisää pyöräilijät huomioon ottavia reittejä. Rakastan pyöräilyä, ja se on kesällä liikkumismuotona ylivoimaisesti paras - raikasta ilmaa, nopeasti tai sitten hitaammin (omasta tahdosta riippuen) vaihtuvat maisemat, itse valittu reitti ja vapauden tunne.

Vuokrasimmekin siis parina päivänä pyörät, mikä oli ehkä paras valinta ikinä. Emme liikkuneet julkisilla ollenkaan. Keskusta on aika kompakti, ja kävely ja pyöräily riittivät loistavasti meille.


Kolmantena päivänä pyöräilimme Kastelletin takaa katsomaan Pieni Merenneito -patsasta. Suomalaiset (minä mukaan lukien) ihmettelevät, miksi turistit tulevat katsomaan Suomessa Sibelius-monumenttia. Tätä pikku merenneitoa katsoessamme mietimme, että taidamme olla juuri nyt niitä Sibelius-monumentti-turisteja, mutta vain Tanskan maalla. Mutta olihan tuo nyt käytävä katsastamassa.


Hotellimme sijaitsi Vesterbrossa aivan keskustan ja rautatieaseman lähellä, joka oli loistava sijainti meille. Ennen matkaa luin, että Vesterbro olisi vähän kuin Helsingin Kallio, mutta tähän en oikein päässyt samaistumaan. Ehkä, ehkä ei. En nähnyt kovin paljon yhtäläisyyksiä - muuta kuin että sekin sijaitsi juuri hieman ydinkeskustaa sivummalla.


Tässä pari kuvaa Vesterbrosta. Aika tyylikästä, eh? Kielenä Tanska ei koskaan ole kiinnostanut minua. Nyt kaupungissa sitä taas kuullessani huomasin kuitenkin, ettei se nyt aivan niin ikävältä kuulosta kuin kuin joissakin tanskalaisissa TV-sarjoissa.


Alla vielä perinteinen turistikuva Nyhavnista, joka oli kyllä todella suloinen satamaranta, erittäin tunnistettava ja ilmeinen.


Matka oli kaikinpuolin mahtava, onnistunut ja rentouttava. Kotiinviemisiksi sain ostettua huimat kolme erilaista vihkoa, kyllä. Löysin muutaman loistolöydön, vihkointoilija kun olen. Nytpä on siis inspiraatiovihkoa kerrakseen, kohta on pakko päästä kirjoittamaan ja piirtämään niihin. Neljän päivän totaalisen lomailureissailun jälkeen tekeekin mieli jo päästä hommiin, ja alkaa puuhastelemaan vaikka mitä projekteja. Toivottavasti aikaa ja intoa riittää. Vielä on muutamia päiviä ennen koulun alkua, jännittävää! Nimittäin koulun suhteen kuviot ovat tulevana syksynä aivan uudet. Siitä ehkä lisää myöhemmin. Nyt aion ottaa vielä mahdollisimman "rennosti" eli tehdä niitä hyvältä tuntuvia juttuja: urheilla, suunnitella tulevaa syksyä, täyttää inspiraatiovihkoa ja nukkua pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti