sunnuntai 31. elokuuta 2014

Tivoli

Huvipuisto Tivoli on jokaisen Kööpenhaminassa vierailevan must-see paikka, sen väitteen voin itsekin vahvistaa. Hauskinta on, että puisto sijaitsee aivan keskustassa kaupungintalon ja rautatieaseman välissä, mutta on aivan oma maailmansa. Porttien sisällä todellakin unohtaa olevansa kaupungissa. Saavuimme huvipuistoon ilta-seitsemän aikoihin, jotta saisimme nauttia vähitellen kauniisti hämärtyvästä alueesta, joka on täynnä upeita valoita ja valaistusta.

Ravintolat alueella ovat hintavia (Kööpenhaminankin mittapuulla), joten jos edullisesta lounaasta tai illallisesta haluaa nauttia, niin vatsat kannattaa täyttää ennen Tivoliin saapumista. Noin jotakuinkin yleensä huvipuistoista ei niin kiinnostuneena ihmisenä tämä kokemus oli kyllä kiitettävä.



Yllä oleva laite näytti ihan ookoolta. Korkeista paikoista ja hyvistä maisemista kiinnostuneena sinne piti siis päästä. Todistettava on, että en todellakaan osannut arvioida, kuinka kreisi kreisi kreisi tämä laite oli. Kuvasta ei todellakaan hahmota, kuinka korkea tuo torni on, jonka huippupisteeseen asti nousevat vaijerit. Istut keinussa parin rautaketjun varassa, nouset ihan hi-ton korkealle ja keinu heiluu tuulessa. Pyörit kovalla vauhdilla ympäri kaupunkia ja jos ketju irtoaisi, lentäisit vaakatasossa kauas Tivolin ulkopuolelle (okei, viimeisessä saattaa olla hieman liioittelun varaa). Joka tapauksessa laite oli benji-hypynkin hypänneelle allekirjoittaneelle aika pelottavan siisti kokemus. Onneksi kävin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti