sunnuntai 24. elokuuta 2014

Päivät vaihtuvat syksyyn

Lomalla on tullut oltua nyt reilu viikko. Kertoo varmaan jotakin, että kirjoitin aluksi kaksi viikkoa, kunnes pysähdyin miettimään tarkemmin. Ensimmäisen lomaviikkoni säästä ei ole paljon puhuttavaa, mutta sen voin sanoa, että olen valittanut siitä varmasti vähemmän kuin kaikki kesä-/heinäkuussa lomalla olleet - joilla on siis kaikilla ollut vähintään satamiljoona kertaa parempi lomasää kuin minulla. En anna luontoäidin häiritä rakasta lomaani, miksi pilata muuten hyvää aikaa harmittelulla? Aina voi nauttia sateen suojassa kirjasta, ja tosiasiassa, mikäpä sen parempaa rentoutumista olisi?

Tältä näytti eräs aamuni, autenttisen ihanalta.


Kunnes kuvaan otti mukaan Macbookin. (Jota en kuitenkaan käyttänyt.) Kuvien tarkoituksena on vain muodostaa kuvasarja, joka kuvaa muuten täydellistä aamua, mutta yhteen kuvista on joutunut tuo nykyelämään tiiviisti kuuluva ja välttämätön aparaatti. Se on kuvasarjan virhe ja oikku.



Nautin siis aamusta loistavan kahvin ja Mika Waltarin kirjan Yksinäisen miehen juna kanssa, joka kertoo tuoreesta Helsingin yliopiston jonkin humanistisen aineen(?) ylioppilaasta. Tämä nuori pojankloppi lähtee yksin reilaamaan Eurooppaan löytääkseen parempaa ruohoa tien toiselta puolen. Kirja on ehkä hieman tylsähkö, mutta sopivan rauhallinen ja mietteliäs tämmöisiin kesäpäiviin. Aion sen siis vielä lukea loppuun, olen jo melkein lopussa.




Se että tänään on maanantai, tarkoittaa sitä, että yksi lomaviikko Suomessa on takana, ja seuraava arkiviikko on alkamassa Kööpenhaminassa. Pääsen nauttimaan pyöräilystä pitkin kaupunkia - kuinka kauan olen siitä haaveillutkaan. Kaupunki on minulle uusi tuttavuus, mutta jotenkin toisaalta niin tuttu. Olenhan koko elämäni kuullut siitä ja nähnyt tietysti lukemattomat määrät kuvia. Tällä hetkellä seuraan Netflix-sarjaa Silta, joka ansaitsee täydet suositukseni. Sarja sijoittuu Kööpenhaminan ja Malmön välille.


Kuitenkin, ihanaa päästä palloilemaan Tanskan pääkaupunkiin. Säitä on lupailtu, toisin kuin tänne Suomeen. Saa nähdä mitä kaikkea ehdimme matkalla kokea. Seuraavat kuvat varmaankin sitten Kööpenhaminan maankamaralta. Siis, laters, jok' ikinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti